Fogbeültetés Zalaegerszeg

aug 16, 2022 Uncategorized
Fogbeültetés Zalaegerszeg

Ma már várólistás a fogbeültetés Zalaegerszegen. Olyan sok páciensnek van foghíja, hogy néha heteket kell várni, míg az ember megkapja a kezelést. Ráadásul nemcsak zalaegerszegi páciensek veszik igénybe ezt a szolgáltatást a zalai megyeszékhelyen, rengetegen járnak át a környező településekről, sőt, a szomszédos országokból is az ilyen típusú beavatkozásokért. Ők szintén sok-sok főt tesznek hozzá a várólistához. Persze a nyári időszak sem kedvez a fogászati időpontoknak, hiszen a praxisokban dolgozók szabadságolása, helyettesítése miatt is csúszásokkal kell számolni. Emellett a betegek is a nyári szabadságolásuk idején szeretnének leginkább időt fordítani ezen kezelésekre. Így hiába is lenne sürgős, illetve éppen aktuális valakinek a beavatkozás, sajnos mindenkinek ki kell várnia a sorát. A sor pedig nem rövid.

Egyébként a fogbeültetés Zalaegerszegen azért is ilyen keresett, mert a városban vannak a világ legjobb fogorvosai. És ez nem túlzás. Egytől-egyig barátságosak, humánusak és magas szakmai tudással rendelkeznek. Emberileg is foglalkoznak a páciensekkel, érdeklődnek a hogylétük felől és pontról pontra, részletesen elmagyarázzák a kezelés folyamatát. Az elégedett páciensek pedig újabb betegeket „hoznak”, a pozitív vélemények és beszámolók ugyanis vonzzák a helyi praxisokba a fogproblémával küzdőket.

Holott ezek a beavatkozások kicsit sem mondhatók olcsónak. Persze aki tartós és minőségi eredményt szeretne elérni, az jobb, ha ezt a megoldást választja a foghiány megszűntetésére, még akkor is, ha ez a típusú szolgáltatás sokba is kerül. Ez a kezelés pedig nem véletlenül drága. Az árában ugyanis benne van a minőségi gépek használata, a nívós alapanyagok beépítése és a magas színvonalú fogorvosi munka is. Az eredmény pedig magáért beszél: a páciens a kezelés után visszakapja a mosolyát, az önbizalmát és nem utolsó sorban a rágóképességét is.

Akinek pedig még nem volt része ilyen beavatkozásban, vagy csak tervezi ezen típusú kezelés igénybevételét (de még vacillál), annak íme egy kis gyorstalpaló a fogbeültetésről. Sajnos már nekem is volt benne részem (persze ez nem a kezelés miatt sajnálatos, hanem azért, mert jobban szerettem volna inkább megtartani az eredeti fogaimat), így részletesen el tudom mondani, mivel is jár egy ilyen pótlás. Elsőként megemlíteném, hogy ez a kezelés nem jár kellemetlen mellékhatásokkal, és egyáltalán nem fájdalmas. Ráadásul nincs szükség a szomszédos egészséges fogak lecsiszolására sem ennek kivitelezéséhez (vagyis a fogsor többi részét nem érinti a kezelés). Az implantátum a foghíjat hivatott megszűntetni, tehát nem csak magát a fogat, hanem annak gyökerét is helyettesítik vele.

A kezelés során ezek az elemek az állkapocsban kerülnek rögzítésre. Bár ez elég bizarrul hangzik, maga a beavatkozás nem félelmetes (persze jobb, hogy a páciens a beültetési folyamatból nem lát semmit). Emellett a kezelés már csak azért sem borzasztó, mert a beteg nem érez semmit, hiszen a kezelés előtt helyi érzéstelenítést alkalmaznak a fogorvosok. Persze a beavatkozás utóhatása kissé kellemetlen, a fájdalom mértéke a foghúzáséval közel azonos mértékű. Ez azonban könnyen átvészelhető, főleg, ha az eredményre koncentrál az ember. Maga a fogbeültetés Zalaegerszegen nagyjából egy órát vesz igénybe. Ez pedig a fogorvosok kiváló szaktudásának köszönhető, ugyanis – ahogy hallottam – más városokban ez az eljárás jóval hosszabb ideig is eltarthat. Miután pedig az implantátum beültetésre kerül az állkapocsban, a szervezetnek két-három hónapra van szüksége a gyógyuláshoz. Ez idő alatt a csont benövi a pótlást, így az egész biztosan rögzül a helyén.

És amint lezajlik ez a folyamat, sor kerülhet a felépítmény implantátumba csavarására, amin a pótlás rögzülni fog. Tehát a beavatkozással rendkívül tartós és esztétikus eredmény érhető el. Vagyis mindenkinek ajánlom ezt a megoldást, aki a foghíját véglegesen és ízlésesen szeretné eltűntetni. Én legalábbis csak pozitívan tudok nyilatkozni, tekintve azt, hogy az én fogpótlásom

Zalaegerszegen már tíz éve történt, a beültetett implantátumom pedig azóta is kifogástalan állapotban van az előírt szájhigiénia betartása, valamint a rendszeres fogorvosi konzultáción való megjelenés mellett.

Mi velük oldottuk meg a problémánkat.